FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

A Fővárosi Önkormányzat folytatja a Flórián téri park fejlesztésének tervezését

2022. június 24. 09:31 - OBVF

florian03.jpg2022-ben, 5 évvel a korábbi közösségi tervezés után végre folytatódik a Flórián tér fejlesztésének tervezése! A park tulajdonosa, a Fővárosi Önkormányzat az idei évben elkészítteti a kiviteli terveket, ami egy újabb lépés a parkfejlesztés megvalósulásához! 

2017-ben közösségi tervezésben került kialakításra a Flórián tér megújításának koncepciója. A közös munka eredményeként egy mindenki számára értékes kikapcsolódási pont, pihenőhely, fenntartható zöldfelület tervei jöttek létre.

Több éves várakozás után a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján 2022-ben folytatódik a tér megújítását célzó projekt. Az eltelt idő miatt azonban szükségessé vált a korábban elkészült koncepcióterv frissítése. Ennek kapcsán 2022. június 23-án kitelepülés zajlott a Flórián téren, és beszélgettünk a parkhasználókkal a Főváros egyes változtatási javaslatai kapcsán.
A változtatási javaslatok:
  • A park központi teréhez tervezett közösségi téren kis kávézó kialakítása, mosdó használati lehetőséggel
  • A futópálya elhagyása, a környéken azóta létesült két futópálya közelsége okán
  • A kutyás terület kevéssé zárt jellegű megváltoztatása, integrált kutyás terület létrehozása
  • Kis kerékpáros ügyességi pálya kialakítása, a parkolórész csökkentésével
  • A Közlekedési Balesetben Elhunytak Emlékét ápoló szobor eltávolítása, áthelyezése máshova
  • Díszmedence helyett szökőkút, vagy kisebb vizes elem kialakítása
  • A tervezetthez képest nagyobb játszótér kialakítása

Szerencsére sokan csatlakoztak a szavazáshoz azok közül, akik annak idején részt vettek a 2017-es közösségi tervezésben is. A szervezők és a tervezők minden véleményt meghallgattak és ezek figyelembe vételével zajlik majd a végleges kiviteli terv megalkotása. 

florian01.jpg
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása