FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

Első és második tervezési alkalom

2017. május 16. 14:53 - OBVF

dsc_0338_jav.jpgMájus 12-én végre elindult a FLÓRIÁN T ÉR KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS! Az első tervezési alkalmat május 13-án tartottuk, itt a közösségi tervezés fogalmáról beszélgettünk és mindenki elmondhatta, milyen problémái vannak a Flórián térrel, mit látna és mit NEM látna szívesen, ha a tér felújítására sor kerül. A második tervezési alkalom május 15-én, azaz tegnap délután volt. Itt a funkciókról beszélgettünk - mi hiányzik a térről, és ha lenne, hova tennénk azt? Vendégünk volt Erdős Zoltán és Molnár Berta a Magyar Kerékpárosklub részéről.

A május 13-i, tervezésindító alkalmon kb. 30-an jöttünk össze, főként a Flórián tér környékén élők. Többen elmesélték, hogy miért szeretik a teret, mi az, amit semmiképp nem szeretnének elveszíteni és mi az, ami nagyon hiányzik. Felmerült a zajvédelem, a tér intimebbé tételének szüksége, a közvilágítás bővítése, a gyalogutak burkolása is. Ezen az alkalmon inkább ötleteltünk és megosztottuk egymással elképzeléseinket és vágyainkat a Flórián tér jövője kapcsán.

Képgalériánk az első tervezési alkalomról:

A május 15-i, hétfő délutáni alkalmon a fő téma az volt, hogy a teret használók milyen funkciókat látnának szívesen a téren. A felvezető beszélgetés során a Garten Studio tájépítész munkatársai és a Magyar Kerékpárosklub munkatársai segítettek megvilágítani, hogy egy funkcionális elhelyezésnél milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tervezés során. A résztvevők 3 csoportot alkottak, minden csoportnak 5 fő funkciót kellett elhelyezni a tér üres alaprajzán. A fő funkciók - SPORT, JÁTÉK, KUTYÁS FUNKCIÓ, INFRASTRUKTÚRA ÉS KULTURÁLIS-KÖZÖSSÉGI funkciók voltak. A csapatok bizonyos funkciókat hasonlóan, másokat teljesen más elgondolás mentén helyeztek el az alaprajzon.

Képgalériánk a második tervezésről:

 

Aki még szeretne a funkciók kapcsán ötleteket megosztani velünk, azt ma 15 órától várjuk a Flórián téren, illetve május 17-én, szerdán 18 órától kifejezetten a KUTYÁS funkciók kapcsán fogunk tervezési alkalmat tartani.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása