FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

Nyolcadik - záró tervezési alkalom

2017. május 29. 13:11 - OBVF

dsc_0049_kicsi.jpgAz utolsó, egyben záró tervezési alkalomra május 27-én, szombaton délután került sor. A tervezés előtt Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója egy izgalmas történelmi sétán vezetett végig minket, minek keretében megismerhettük a régészeti, történészi munka sajátosságait és a Flórián téren és környékén lévő, felbecsülhetetlen értékű, római kori örökséget. 16 órától kezdve, majd 3 órán keresztül zajlott a záró tervezés, aminek végeredménye egy sok szempontból átrágott, sok egyéni kérést, vágyat tükröző, újratervezett Flórián tér alaprajz lett.

Az utolsó tervezési alkalmon szerencsére többen is voltak olyanok, akik már a korábbi alkalmakba is bekapcsolódtak, ugyanakkor most is voltak új résztvevők, akik érdekes javaslatokkal és felvetésekkel érkeztek.Velünk tartott Árpád, aki a föld alatt fellelhető, illetve a környéken lévő vízforrásokról, azok lehetséges használatáról mesélt nekünk. Az új résztvevők mindegyike kifejtette a korábbi eredményekkel kapcsolatos véleményét és javaslatait. Klasszikus témák merültek fel, mint a burkolás szükségessége, de csak a sétányokon, és mérsékelt nagyságban, világítás, utcabútorok, közösségi terek kialakítása és a tér zöld, tágas jellegének megőrzése. 

Az alapkoncepció az volt, hogy a korábbi tervezési alkalmak eredményeit visszük tovább, és egy záró műhelymunka formájában összegezzük a teljes folyamatot. A Garten Studio egy tértervező "társasjátékkal" készült, kis kartonlapokból készítették el a fontosabb, elhelyezésre váró funkciókat (pl. játszótér, kutyás terület) valamint az információs táblákat, illetve utakat.

A résztvevők mindegyike választott egy funkciót, és azt elhelyezte a Flórián park alaprajzán. Ezután részletesen megvitattuk az elhelyezett funkciókat, egymáshoz való viszonyukat, végiggondoltuk, hogy mennyire kivitelezhetők a döntések. Újra és újrarendeztük a táblát, egészen addig, amíg ki nem alakult egy olyan terv, amivel mindenki egyetértett.

Képgalériánk a nyolcadik, záró alkalomról:

A Flórián tér Közösségi tervezési folyamatnak ez a szakasza a szombati programmal ért véget. A Garten Studio munkatársai rengeteg lakossági véleményt hallottak és kaptak, minden tervezési alkalmon jelen voltak és figyeltek az itt élők igényeire. Most következik a tervezési munkájuk, aminek keretében egy teljesen új, a két hetes tervezési folyamat eredményeit integráló, a lakossági kéréseket akceptáló tervet fognak elkészíteni. Ennek az új koncepciótervnek a prezentálására várhatóan idén ősszel kerül majd sor.

A prezentáció időpontjáról minden érdeklődőt értesíteni fogunk. Kövesd blogunkat és facebook oldalunkat, várunk majd az őszi terv-prezentáción.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása