FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

KONCEPCIÓTERV BÍRÁLATI ALKALOM

2017. október 03. 10:15 - OBVF

dsc_0018_kicsi.jpgKedves Flórián tér közösségi tervezők! Végre kitűztük az időpontot, amikor a Garten Studio tervezői által készített koncepciótervet nyilvánosan bemutatjuk. November 15-én, 18 órától várunk mindenkit a Szindbád Rendezvénytérben.

Tovább
Szólj hozzá!

A tervezés lezárult, várjuk az őszi terv-prezentációt

2017. május 31. 09:11 - OBVF

20170531_090826.jpgA május 12. és 27. közötti, közösségi tervezés nemrég véget ért. Sok Flórián park-használóval találkoztunk, sok-sok véleményt kaptunk a tér felújítása kapcsán. Köszönjük mindenkinek a lelkes részvételt, az ötleteket, és a bátorítást!

A tervezési sorozat eredményes volt, hiszen született egy előzetes tabló, ami nagyon sok visszajelző elképzeléseit tükrözi. Ebből fognak a Garten Studio munkatársai, várhatóan őszre egy új koncepciótervet készíteni, amit ismét a "nagyközönség" előtt fogunk prezentálni. Már nagyon várjuk az új tervet, hamarosan pedig jelentkezünk a teljes programot megörökítő beszámolóval és videókkal is!

Tovább
Szólj hozzá!

Nyolcadik - záró tervezési alkalom

2017. május 29. 13:11 - OBVF

dsc_0049_kicsi.jpgAz utolsó, egyben záró tervezési alkalomra május 27-én, szombaton délután került sor. A tervezés előtt Láng Orsolya, az Aquincumi Múzeum igazgatója egy izgalmas történelmi sétán vezetett végig minket, minek keretében megismerhettük a régészeti, történészi munka sajátosságait és a Flórián téren és környékén lévő, felbecsülhetetlen értékű, római kori örökséget. 16 órától kezdve, majd 3 órán keresztül zajlott a záró tervezés, aminek végeredménye egy sok szempontból átrágott, sok egyéni kérést, vágyat tükröző, újratervezett Flórián tér alaprajz lett.

Tovább
Szólj hozzá!

Hetedik - stílusos, infrastrukturális tervezés

2017. május 25. 15:04 - OBVF

dsc_0051_kicsi.jpgTegnap este a májusi közösségi tervezési folyamat utolsó előtti alkalmát tartottuk meg, egy igazán stílusos témában. Fókuszban a Flórián tér új arculata és térelemei voltak. Milyen burkolatú utakon járnánk szívesen a téren? Hogyan nézzenek ki az ülőbútorok, és hova kerüljenek? Milyen típusú világítást szeretnénk a parkban és pontosan milyen eloszlásban? A Garten Studio munkatársai tablókat hoztak magukkal és ezekről szemezgettünk.

Tovább
Szólj hozzá!

Hatodik - kulturális, örökségvédelmi tervezés

2017. május 23. 11:45 - OBVF

obvfre_kicsi.jpgEgy izgalmas beszélgetésen vehettek részt tegnap azok, akik csatlakoztak a Flórián téri közösségi tervezéshez. Láng Orsolya volt a vendégünk, aki megosztotta velünk a Flórián tér és környékén lévő római kori maradványok történetét és mozgalmas jövőképet rajzolt elénk. Ezzel párhuzamosan, Lóki Róbert és az esztergomi térinformatikai labor munkatársai talajradarral kutattak a tér még régészetileg feltáratlan területein.

Tovább
Szólj hozzá!

Ötödik - szeles, sportos, játékos tervezés

2017. május 22. 11:34 - OBVF

dsc_0105.jpgEzt a tervezési alkalmat már csak azért sem fogjuk elfelejteni, mert viharos szélben zajlott, amit minden résztvevő hősiesen viselt. Kezdetben csak a kemény mag, vagyis a visszajáró csapattagok merészkedtek le a térre, később egyre többen csatlakoztak hozzánk, zömében új emberek. Fókuszban a sport funkciók és a játékok - játszótér téma volt. 

Tovább
Szólj hozzá!