FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

Hetedik - stílusos, infrastrukturális tervezés

2017. május 25. 15:04 - OBVF

dsc_0051_kicsi.jpgTegnap este a májusi közösségi tervezési folyamat utolsó előtti alkalmát tartottuk meg, egy igazán stílusos témában. Fókuszban a Flórián tér új arculata és térelemei voltak. Milyen burkolatú utakon járnánk szívesen a téren? Hogyan nézzenek ki az ülőbútorok, és hova kerüljenek? Milyen típusú világítást szeretnénk a parkban és pontosan milyen eloszlásban? A Garten Studio munkatársai tablókat hoztak magukkal és ezekről szemezgettünk.

Tovább
Szólj hozzá!

Hatodik - kulturális, örökségvédelmi tervezés

2017. május 23. 11:45 - OBVF

obvfre_kicsi.jpgEgy izgalmas beszélgetésen vehettek részt tegnap azok, akik csatlakoztak a Flórián téri közösségi tervezéshez. Láng Orsolya volt a vendégünk, aki megosztotta velünk a Flórián tér és környékén lévő római kori maradványok történetét és mozgalmas jövőképet rajzolt elénk. Ezzel párhuzamosan, Lóki Róbert és az esztergomi térinformatikai labor munkatársai talajradarral kutattak a tér még régészetileg feltáratlan területein.

Tovább
Szólj hozzá!

Ötödik - szeles, sportos, játékos tervezés

2017. május 22. 11:34 - OBVF

dsc_0105.jpgEzt a tervezési alkalmat már csak azért sem fogjuk elfelejteni, mert viharos szélben zajlott, amit minden résztvevő hősiesen viselt. Kezdetben csak a kemény mag, vagyis a visszajáró csapattagok merészkedtek le a térre, később egyre többen csatlakoztak hozzánk, zömében új emberek. Fókuszban a sport funkciók és a játékok - játszótér téma volt. 

Tovább
Szólj hozzá!

Negyedik tervezési alkalom

2017. május 19. 11:03 - OBVF

dsc_0018.jpgA tegnapi, negyedi tervezési alkalmon folytattuk a tér funkcióinak elhelyezését, illetve beszéltünk olyan fontos kérdésekről is, mint a parkolóhelyek megtartása - esetleg a férőhely számának változtatása, a park zajvédelmének lehetőségei, a kutyás-nem kutyás kettéosztás kérdése, gyalogos és biciklis közlekedési lehetőségek megoldása. Sok témát érintettünk és velünk tartott a Garten Studio három munkatársa illetve közlekedési szakértője, valamint Molnár Berta a Magyar Kerékpárosklub részéről is.

Tovább
Szólj hozzá!

Harmadik - kutyás tervezés az EBOVO egyesülettel

2017. május 18. 13:55 - OBVF

dsc_0025.jpgAkik használjuk a Flórián teret, mind egyetértünk, hogy a kutyák sétáltatására, szabadon engedésére nagy igény van a környéken élők részéről. Ugyanakkor, sokaknak éppen problémája akad azzal, hogy a téren szabadon engedik a kutyákat. Tegnap, azaz május 17-én egy olyan tervezési alkalmat tartottunk, amikor kimondottan a kutyás témát vettük figyelembe, és közösen próbáltunk olyan térrendezési ötletet találni, ami mind a kutyások, mind a nem-kutyásoknak megnyugtató. 17 órától a Népszigeti Kutyaiskola tartott kutyás foglalkozást, majd 18 órától vendégünk volt az EBOVO egyesület, akik a közösségi tervezésbe is bekapcsolódtak.

Tovább
Szólj hozzá!

Első és második tervezési alkalom

2017. május 16. 14:53 - OBVF

dsc_0338_jav.jpgMájus 12-én végre elindult a FLÓRIÁN T ÉR KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS! Az első tervezési alkalmat május 13-án tartottuk, itt a közösségi tervezés fogalmáról beszélgettünk és mindenki elmondhatta, milyen problémái vannak a Flórián térrel, mit látna és mit NEM látna szívesen, ha a tér felújítására sor kerül. A második tervezési alkalom május 15-én, azaz tegnap délután volt. Itt a funkciókról beszélgettünk - mi hiányzik a térről, és ha lenne, hova tennénk azt? Vendégünk volt Erdős Zoltán és Molnár Berta a Magyar Kerékpárosklub részéről.

Tovább
Szólj hozzá!

KÖZÖSSÉGI TORNA A SZABADBAN

2017. május 16. 11:45 - OBVF

kozossegi_torna_logo-01.jpgAz Óbuda Sport nem kisebb missziót tűzött ki maga elé, mint az óbudaiak megmozgatását. Ennek keretében ingyenes KÖZÖSSÉGI TORNA alkalmakon lehet részt venni, a 3. kerület több helyszínén. (Bővebb információ itt>>>)

Az Óbuda Sport közösségi torna rendszeres kínálatából két edzésformával a FLÓRIÁN TÉR KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS programfolyamán is találkozhatsz:

MÁJUS 18. és 25. 10:30-11:30 CHI KUNG - lassú légzéses, energetizáló gyakorlatok, Sifu Liszka László vezetésével

MÁJUS 16. és 23. 09:00-09:45 GIMNASZTIKUS TORNA - Kozma Zsuzsanna vezetésével

Szeretettel várunk az ingyenes torna-alkalmakon. Gyere le a térre és mozgasd meg magad!

Szólj hozzá!

Vendégek a Magyar Kerékpárosklub részéről!

2017. május 15. 11:59 - OBVF

kerekparosklub.jpgA ma 18 órakor kezdődő KÖZÖSSÉGI TERVEZÉSEN, a Magyar Kerékpárosklub részéről Erdős Zoltán és Molnár Berta lesznek a vendégeink. A mai témánk a funkcionális berendezés - vagyis azon fogunk ötletelni, hogy milyen funkciókat kellene betölteni a Flórián téri parknak - mit szeretnénk látni a téren? Szó lesz a közlekedéssel kapcsolatos funkcióktól, a közösségi helyekről, sport- és játék funkciókról. Gyere el és legyél Te is része a tervezési folyamatnak!

Szólj hozzá!

ÖKO-PACK játszóház a Flórián téren

2017. május 08. 11:14 - OBVF

okopack1.jpgMájus 13-án, szombaton, várunk szeretettel az ÖKO-PACK szervezésében egy környezettudatos játszóházzal.

A gyerekek a szelektív hulladékgyűjtést tanulhatják meg különféle játékokon keresztül. Ezzel szeretnénk kedvet csinálni a környezettudatos és felelős gondolkodáshoz!

A játszóházzal párhuzamosan, 15 órakor a Garten Studio munkatársai a Flórián tér növényzetét mutatják be egy séta keretében, majd 16 órától tartjuk az első Közösségi Tervezési alkalmunkat.

Szólj hozzá!