FLÓRIÁN TÉR TERVEZÉS

A tér jövője

2017. március 02. 14:15 - OBVF

A közösségi tervezés lezárult, ezen a koncepcióterven látható, hogy mire jutott a Flórián tér közössége és a Garten Studio tervezői csapata:

florian_koncepcioterv.jpg

A KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS első lépése volt a 2016-os kérdőíves felmérés, melyet majd 2000 fő töltött ki. A kérdőívezés eredményeit itt láthatod >>> illetve itt megnézheted a felmérésről szóló rövid szöveges összefoglalót. 

A KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS második lépése 2017 májusában, a kitelepülés és a helyi lakosokat bevonó gyakorlati tervezés. A tervezés során kitaláljuk, hogy a tér milyen funkciókat kell, hogy betöltsön az itt élők életében, és közösen tervezünk egy olyan teret, amit szívesen és rendszeresen használhatnak az óbudaiak.

A KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS záróeseménye pedig 2017. november 15-én a tervprezentáció volt, ahol részletesen bemutattuk a fenti tervet. Ezen az alkalmon a tervezők megmutatták, hogy hogyan újulhat meg:

  • a sétányok hálózata és a burkolt felületek
  • a romkert
  • a tér kutyás tematikája
  • a tér sport-és játékfunkció kínálata
  • a zöldfelület

A koncepciótervhez látványtervek is készültek. 

MI LEHET A KÖVETKEZŐ LÉPÉS?

Azt, hogy a koncepcióterv alapján a fejlesztés mikor valósulhat meg, egyelőre nem tudjuk megjósolni. A Flórián tér fővárosi tulajdon, a III. kerület csak a közösségi tervezés megszervezését és a koncepcióterv elkészítését vállalta magára. Mivel a téren található római emlékek az UNESCO világörökségi listára való feljutás várományosai, ezért abban bízunk, hogy ez a mozzanat kedvezően hat majd a terület forrásaira nézve, vagyis a főváros megtalálja a módját hogy felújítsa a területet és megvalósítsa a közösségi tervezésen megálmodott koncepciótervet. 

 

komment
süti beállítások módosítása